ارتباط با کارشناسان پرستار برتر (مشاوره رایگان)
علائم و مراقبت از کودکان سرما خورده

علت، علائم و مراقبت از کودکان سرما خورده در منزل

سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مشابه آن بسیار شایع هستند و در ماه‌های سرد سال نیز افزایش می‌یابند. بیماری سرماخوردگی، کودکان را نیز درگیر می‌کند اما به علت ضعف سیستم ایمنی بچه‌ها، در صورتی بی‌توجهی، ابتلا به سرماخوردگی ممکن است خطرناک شود. از این رو در این مطلب قصد داریم تا به معرفی علت و علائم سرماخوردگی و نحوه نگهداری از کودک بپردازیم و نحوه پرستاری در سرماخوردگی کودکان و درمان این بیماری را بررسی کنیم.

علائم سرماخوردگی در کودکان

ویروس‌ها در همه جا وجود دارند و ممکن است به بدن کودکان نیز منتقل شوند. همچنین با توجه به اینکه سیستم ایمنی کودکان ضعیف‌تر است، به سرعت بیمار می‌شوند. یکی از دلایل ابتلا کودکان به سرماخوردگی، تماس با بزرگسالانی است که به ویروس آلوده‌اند. سرماخوردگی می‌تواند از طریق در آغوش کشیدن، بوسیدن و یا نزدیک شده به کودک منتقل شود. از طرف دیگر برخی ویروس‌ها با عطسه و سرفه وارد هوا شده و با تنفس کودک، موجب بیماری می‌شود. گاهی اوقات نیز ویروس‌ها در سطوح باقی می‌مانند؛ کودک نیز به سطح آلوده دست زده و سپس آن را وارد دهان یا بینی خود می‌کند.

نشانه های سرماخوردگی کودکان چیست؟
تب، بی اشتهایی و آبریزش بینی از جمله علائم سرماخوردگی کودکان است

سرماخوردگی در کودکان مانند هر بیماری دیگری با علائمی همراه خواهد بود. این علائم معمولا به صورت خفیف آغاز شده و در صورت عدم درمان، شدید و خطرناک خواهند شد.

  • تب (3 تا 38.9 درجه سانتی‌گراد)
  • بی اشتهایی
  • آبریزش بینی
  • سرفه
  • گلودرد
  • عطسه
  • ریزش اشک از چشم‌ها
  • تورم اندک لوزه‌ها

در صورتی که اگرکودک شما هر کدام از علائم بالا را دارد باید به پزشک مراجعه کنید؛ ممکن است این علائم بیشتر از یک سرماخوردگی ساده ایجاد شده باشند.

همچنین بخوانید: پرستار کودک در تجریش آموزش دیده و مجرب

روش های درمان خانگی قطعی برای سرماخوردگی کودکان

مراقبت از کودک سرما خورده اهمیت زیادی دارد، چراکه حتی یک سرماخوردگی ساده در کودکان نیز ممکن است خطرآفرین شود. برای کودکان نمی‌تواند از داروهای رایج و بدون نسخه سرماخوردگی استفاده کرد، به همین دلیل پس از آن که کودک شما به سرماخوردگی مبتلا شد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. با این وجود، روش‌های درمان خانگی سرما خوردگی کودکان نیز می‌تواند علائم و شدت بیماری را کاهش داده و در فرایند درمان موثر باشد.

  • از دستگاه بخور یا رطوبت‌ساز استفاده کنید تا هوای محیط مرطوب و برای تنفس کودک مناسب‌تر شود.
  • در دوره سرماخوردگی، کودک باید به میزان کافی مایعات مانند آب و آبمیوه‌های طبیعی مصرف کند.
  • دقت کنید که کودک استراحت کافی داشته باشد.
  • تغذیه سالم و مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C بدن کودک را تقویت کرده تا با عوامل بیماری مقابله کند.
  • مراقب گرفتگی بینی کودک باشید و در صورت تجویز پزشک، سرم شست‌وشوی بینی کودک را به ‌کار ببرید.
  • برای کودکان بالاتر از 3 سال می‌توان از دمنوش آبلیمو و عسل برای بهبود علائم سرماخوردگی استفاده کرد.

در هنگام سرماخوردگی کودکان والدین تلاش می‌کنند با روش های مختلفی کودک را درمان کنند. می‌توانید به جای استفاده از داروهای شیمیایی از راهکارهای خانگی برای درمان سرماخوردگی کودک استفاده کنید.

همچنین بخوانید: پرستار مطمئن کودک در منزل جنوب تهران

تغذیه کودک سرما خورده

در روش نگهداری از بیمار سرما خورده یکی از نکات مهم، تغذیه است. برای بهبود بیماری باید به کودک غذاهای سالم و مقوی داده شود؛ غذاهایی که حاوی ویتامین‌های و مواد معدنی هستند. از جمله مواد غذایی مفید برای درمان سرماخوردگی بچه‌ها می‌توان به میوه‌ها به ویژه مرکبات، آبمیوه‌های طبیعی، سبزیجات، دمنوش زنجبیل، سوپ و ماهی اشاره کرد. البته نوزادان نمی‌توانند غذا یا نوشیدنی مصرف کنند و تنها باید شیر بخورند.

غذاهای مفید برای سرماخوردگی کودکان
برای درمان سرماخوردگی کودکان می‌توان به میوه‌ها، آبمیوه‌های طبیعی و سوپ اشاره کرد.

در زمان پرستاری از کودک باید از مصرف غذاهای مضر جلوگیری کنید. از جمله مواد غذایی مضر برای کودکان سرماخورده می‌توان به غذاهای چرب و پرروغن، شور یا پرادویه، شکلات و شیرینی، میوه خشک، آجیل و مغزها اشاره کرد.

نحوه جلوگیری از سرما خوردگی کودکان

با توجه به اینکه نگهداری از سرماخوردگی کودکان زیر دو سال ممکن است سخت یا نگران‌کننده باشد، یکی از بهترین روش‌ها پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی است.

  • از تماس و نزدیک شدن افراد مبتلا به سرماخوردگی با کودک جلوگیری کنید.
  • دست خود را پیش از تماس با کودک بشویید و شستن دست‌ها به طور صحیح را به کودک هم آموزش دهید.
  • در رژیم غذایی کودک تنها از مواد غذایی سالم استفاده کنید، به گونه‌ای که سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
  • اسباب بازی‌ها و سطوحی که کودک بیشتر در تماس با آن‌ها است، شسته و ضدعفونی کنید.

شستشوی مداوم دست‌ها بهترین راهکار برای جلوگیری از سرماخوردگی است. به کودکان خود یاد دهیم که بعد از هر بار استفادر از توالت، قبل از خوردن هر وعده غذا و بعد از بازی کردن در مدرسه یا خانه دست‌های خود را بشویند.

همچنین بخوانید: پرستار کودک در شرق تهران با ارائه خدمات حرفه‌ای

نیاز به پرستار کودک سرما خورده

گاهی اوقات پس از آنکه کودک سرما می‌خورد، به دلیل مشغله‌های کاری نمی‌توانید به طور مداوم در منزل مانده و به مراقبت از کودکان سرما خورده در منزل بپردازید. در این زمان‌ها پرستار کودک می‌تواند مراقبت از کودک سرما خورده را بر عهده بگیرد و کلیه نکات توصیه شده توسط پزشک را انجام دهد. ممکن است یافتن یک پرستار کودک سرما خورده ماهر و قابل اطمینان کار سختی به نظر برسد؛ در این شرایط بهترین انتخاب موسسه پرستاری پرستار برتر است. این مرکز می‌تواند بلافاصله پس از ثبت درخواست، پرستار مورد نیاز شما را اعزام کند تا برای نگهداری از کودک نگرانی نداشته باشید.


سوالات متداول 

  1. علت سرماخوردگی در کودکان چیست؟

کودکان ممکن است از طریق تماس با فرد آلوده به بیماری، تنفس مولکول‌های هوا و سطوح آلوده به سرماخوردگی مبتلا شوند. به علت ضعف سیستم ایمنی، بچه‌ها راحت‌تر بیمار می‌شوند.

  1. علائم سرماخوردگی کودک چیست؟

سرماخوردگی کودکان با علائمی همچون عطسه، سرفه، آبریش بینی، آبریزش چشم، گلودرد، تب و غیره همراه است. این علائم ابتدا خفیف‌تر بوده و در صورت عدم درمان، شدیدتر می‌شود.

  1. در روش نگهداری از کودکان سرما خورده باید به چه نکاتی توجه کرد؟

اولین نکته مهم مراجعه به پزشک است تا روند بیماری متوقف شده و فرایند بهبودی آغاز شوند. از هر گونه خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو برای کودکان بپرهیزید و در این دوران به تغذیه سالم کودک توجه ویژه داشته باشید.

  1. درمان خانگی سرما خوردگی کودکان چگونه است؟

در کنار مراجعه به پزشک، برخی از روش‌های خانگی مانند استفاده از دستگاه بخور، تغذیه سالم، مصرف بیشتر مایعات و استراحت کافی می‌تواند در فرایند درمان بیماری و کاهش شدت علائم موثر باشد.

  1. چگونه می‌توان از سرماخوردگی کودک جلوگیری کرد؟

با رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی می‌توان احتمال ابتلا کودک به سرماخوردگی را کاهش داد. از نزدیک شدن افراد بیمار به کودک خودداری کنید، اسباب بازی‌های و سطوح تماس کودک را ضدعفونی نمایید و مراقبت تغذیه سالم کودک باشید.

جستجو
دسته‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *