ارتباط با کارشناسان پرستار برتر (مشاوره رایگان)
نحوه مراقبت از کودک سندروم داون

اصول مهم روش نگهداری از کودک سندروم داون

سندرم دوان یک بیماری ژنتیکی است. کودکان مبتلا به این مشکل یک نسخه اضافی از کروموزوم 21 دارند. سندرم داون باعث ایجاد برخی ناتوانی‌های جسمی و ذهنی در کودکان می‌شود و رشد و نمو آن‌ها را کند می‌کند. روش نگهداری از کودک سندروم داون به دلیل این ناتوانی‌ها با سایر کودکان متفاوت است. آشنایی با این ناتوانی‌ها می‌تواند به والدین در نگهداری و مراقبت درست از این کودکان کمک کند.

اولین نکته‌ای که والدین کودکان سندرم داون باید با آن آشنا شوند، مشکلات سلامتی است که این سندرم ایجاد می‌کند. این مشکلات در همه کودکان سندرم داون یکسان نیست؛ اما می‌تواند خطرناک و چالش‌برانگیز باشد. برای آشنایی با نکات مهم برای نگهداری و مراقبت کودکان سندروم داون در ادامه این مطلب از موسسه پرستاری پرستار برتر با ما همراه باشید.

اصول مهم و روش نگهداری از کودک سندرم داون

آشنایی با اصول زیر به والدین، پرستار یا هر کسی که مسئول مراقبت و نگهداری از کودک سندرم داون است کمک می‌کند تا بهتر از کودک نگهداری کند:

آشنایی با سندرم دوان و مشکلات افراد مبتلا به آن

مهم‌ترین بخش روش نگهداری از کودک سندروم داون، آشنایی با مشکلاتی است که این بیماری ایجاد می‌کند. این مشکلات در همه افراد مبتلا به این بیماری یکسان نیست. فرد مبتلا به این سندرم معمولاً نوعی ناتوانی ذهنی دارد. از نظر جسمی هم این کودکان بیشتر دچار مشکلات قلبی و تنفسی می‌شوند. خزیدن، راه‌رفتن، حرف‌زدن و به‌طورکلی یادگیری در این سری از کودکان کندتر از سایرین است.

افراد مبتلا به سندورم داون چه مشکلاتی دارند
راه‌رفتن، حرف‌زدن و به‌طورکلی یادگیری در این سری از کودکان کندتر از سایرین است

کودک سندرم داون مانند سایرین احساسات، غرور، وابستگی، ترس و ناامیدی را درک و تجربه می‌کنند. شما به‌عنوان مراقب این کودکان باید توانایی‌ها و استعدادهای آن‌ها را بشناسید. بیشتر آن‌ها در کلاس‌های آموزشی، معمولی عمل می‌کنند و برخی علاقه زیاد به هنر و موسیقی دارند.

همچنین بخوانید: بهترین زمان برای سپردن کودک به پرستار

حمایت پزشکی و مراقبت‌های سلامتی

همان‌طور که گفتیم، این کودکان بیشتر از سایرین دچار مشکلات سلامتی می‌شوند؛ به همین دلیل باید به طور مداوم زیر نظر پزشک باشند و آزمایش‌های دوره‌ای انجام دهند. برای این کار بهتر است یک پزشک متخصص اطفال را انتخاب کنید که در زمینه سلامتی کودکان سندروم داون تجربه دارد. یادگیری مهارت نگهداری از کودک سندروم داون از نظر پزشکی هم به شما کمک می‌کند تا برنامه مراقبتی راحت‌تری داشته باشید.

آموزش کودک سندروم داون

یادگیری در این کودکان، کندتر از سایرین است؛ اما این موضوع نباید باعث شود که آموزش آن‌ها را نادیده بگیرید. بهترین روش آموزش به این کودکان، نشانه‌های دیداری است. این کودکان معمولاً در درست صحبت‌کردن، درک دستور زبان و جمله‌سازی مشکل دارند. خواندن برای آن‌ها آسان‌تر است؛ اما یادگیری اعداد برای آن‌ها کمی مشکل است. این کودکان حافظه کوتاه‌مدت ضعیفی هم دارند.

همچنین بخوانید: پرستار کودک در شرق تهران با ارائه خدمات حرفه‌ای

پرستار برای نگهداری از کودک با سندروم داون در منزل

نگهداری از کودک با سندرم داون در منزل داون نیاز به‌وقت زیادی دارد و برخی مواقع ممکن است شما را از نظر ذهنی و جسمی خسته کند. در چنین مواقعی بهتر است کمی به خود استراحت دهید و مراقبت از کودک را به مادربزرگ، پدر یا حتی پرستار بسپارید.

نحوه مراقبت از کودک سندروم داون در منزل
پرستاری از کودکان سندروم داون بهبود مهارت‌های فیزیکی و ذهنی اوست

خستگی شما می‌تواند باعث بدرفتاری با کودک یا کوتاهی در برخی مراقبت‌های موردنیاز شود. هدف از پرستاری از کودکان سندروم داون بهبود مهارت‌های فیزیکی و ذهنی اوست و کوتاهی در انجام مراقبت‌های لازم می‌تواند باعث مشکلات زیادی شود؛ پس از دیگران کمک بگیرید.

قواعد پرستاری از کودکان مبتلا به سندروم داون خود را به پدر، مادربزرگ یا پرستار او آموزش دهید. ارتباط کودک با دیگران باعث تقویت مهارت‌های اجتماعی او هم می‌شود و شما هم می‌توانید به کارهای مربوط به خود رسیدگی کنید.

همچنین بخوانید: پرستار کودک آموزش دیده در سعادت آباد

سخن پایانی

یک کودک مبتلا به سندروم داون، از نظر رشد و تکامل با سایر کودکان تفاوت‌هایی دارد؛ اما شما نباید نسبت به آن‌ها وسواس داشته باشید. سعی کنید به این کودکان عشق و محبت داشته باشید. از افرادی که این کودکان را مسخره می‌کنند و نمی‌پذیرند، دوری کنید.

روش نگهداری از کودک سندروم داون را یاد بگیرید و به کودک کمک کنید تا مهارت‌هایی که دوست دارد را پرورش دهد. او را از حضور در جامعه، مدرسه و کلاس‌های آموزشی منع نکنید.

سؤالات متداول

آیا نگهداری از کودک سندروم داون سخت است؟

کودکان مبتلا به سندروم داون، طیف متفاوتی از مشکلات جسمی و ذهنی را دارند. برخی از این کودکان به مراقبت بیشتری نیاز دارند. رسیدگی در سنین پایین باعث می‌شود که این افراد در سنین بالاتر مشکلات کمتری داشته باشند و مستقل عمل کنند.

نوزادان سندروم داون در چه سنی صحبت می‌کنند؟

به طور معمول یادگیری صحبت‌کردن برای این کودکان دشوارتر از سایرین است. یک نوزاد سندروم داون به طور متوسط حدود 6 ماه دیرتر از سایرین زبان، باز می‌کند. 16 ماهگی سنی است که این کودکان اولین کلمات را ادا می‌کنند.

چگونه می‌توان به کودک سندروم داون انگیزه داد؟

برای انگیزه دادن به این کودکان با آن‌ها گرم و مشتاق رفتار کنید. آن‌ها را تشویق کنید که مستقل باشند و کارهایی مثل لباس پوشیدن را به‌تنهایی انجام دهند. سعی کنید وظایف آن‌ها را به مراحل کوچک تقسیم کنید تا آن‌ها را به‌خوبی انجام دهند.

انجام چه فعالیت‌های برای کودکان سندروم داون مناسب است؟

این کودکان معمولاً به نواختن آلات موسیقی و بازی‌های مرتب‌کردنی مثل پازل، علاقه زیادی دارند. نواختن آلات موسیقی باعث تقویت حرکات ظریف در این کودکان می‌شود.

منابع: everydayhealth | familydoctor | wikihow

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *