اگر شما هم در حال جستجوی روشهای درمان آنفولانزا هستید، بهتر است همین حالا خیالتان را راحت کنیم. بهبود این بیماری تنها زمانی کامل میشود که دوره نقاهت دو هفتهای را گذرانده باشید. در زمان ابتلا به این بیماری، تنها کاری که میتوانید انجام دهید، استفاده از دارو، تغذیه مناسب و استراحت است. این کارها به صورت یک پکیج کامل دوره بیماری شما را راحتتر کرده و باعث میشود تا با دردها و مشکلات تنفسی روبهرو نشوید.
عوارض این بیماری در صورت عدم درمان، شامل سینوزیت، عفونت گوش، پنومونی یا ذاتالریه و همچنین سپسیس است، بنابراین در صورت ابتلا به علائم مربوطه باید روند درمان را سریعتر آغاز کنید. در این از خدمات پرستاری پرستار برتر مطلب میخواهیم به معرفی روشهایی بپردازیم که بتوانید از ایجاد این بیماری جلوگیری کرده و در صورت ابتلا به شما کمک کند، تا راحتتر با آن مبارزه کنید.
پیشگیری از آنفولانزا
همیشه پیشگیری بهتر از درمان آنفولانزا بوده و در اینجا به روشهایی برای جلوگیری از ابتلا خواهیم پرداخت:
- تزریق واکسن اولین کاری است که برای پیشگیری از آنفولانزا باید انجام دهید. واکسیناسیون باید در شروع فصل سرما انجام شود. این کار به خصوص برای افرادی که سنین بالاتر دارند، لازم و ضروری است.
- در مکانهای شلوغ از دست زدن به صورت خود و صرف خوردنیهایی که نیاز به تماس دست دارند، خودداری کنید.
- دستان خود را به صورت مرتب با آب و صابون شسته یا از ضدعفونی کنندههای الکلی استفاده کنید.
- از نزدیک شدن به افرادی که مشکوک به بیماری هستند، به شدت خودداری کنید.
- زندگی سالم را پیش بگیرید و خواب کافی و داشتن رژیم غذایی مناسب را فراموش نکنید.
جالب است بدانید یکی از بهترین روشها برای پیشگیری از ابتلا آنفولانزا، تقویت سیستم ایمنی بدن است. یک سیستم دفاعی قوی به بدن شما توانایی مقابله با عوامل بیماریزا از جمله ویروس آنفولانزا را میدهد و درصورت ابتلا به بیماری، به کاهش علائم آن کمک میکند.
همچنین بخوانید: علت زگیل تناسلی در زنان و مردان، درمان و پیشگیری
برای درمان انفولانزا چکار کنیم؟
در اینجا راهحلهایی را برای درمان آنفولانزا به شما معرفی خواهیم کرد. تمام این موارد را میتوانید به راحتی در منزل برای مراقبت از بیمار انجام دهید:
استراحت کامل
هنگامی که به آنفولانزا مبتلا شده و علائم آن را در خود مشاهد کردید، استراحت خود را برای بهبودتان بیشتر کنید. با اینکار انرژی بیشتری را برای مبارزه با ویروس در بدن خود ذخیره خواهید کرد. این موضوع به خصوص در 24 ساعت اول بیماری اهمیت زیادی دارد.
همچنین بخوانید: نگهداری و مراقبت از بیماران ویلچری در منزل
نوشیدن مایعات
مصرف مایعات کافی، یکی دیگر از اقدامات توصیه شده به بیمارانی است که به ویروس آنفولانزا دچار شدهاند. وجود تب باعث کمبود آب بدن شده و با مصرف مایعات زیاد باید آن را هیدراته نگه دارید.
مراجعه به پزشک
مراجعه به پزشک یکی دیگر از کارهایی است که برای درمان بیماری خود باید انجام دهید. احتمالا پزشک نسخه کاملی از داروهای ضد ویروسی و ضددرد را تجویز میکند که به روند درمانتان کمک خواهد کرد. همچنین برای درمان بدن درد آنفولانزا نیز میتوانید با دستور پزشک مسکنهایی را مصرف کنید.
کاهش دادن دمای بدن
سعی کنید در طول دوره بیماری خود دمای بدنتان را کنترل کنید. هر چه حرارت بدن بالاتر باشد، با احتمال بیشتری دچار لرز خواهید شد. مصرف مایعات و استفاده از داروهای تببر به این فرایند کمک میکند.
همچنین بخوانید: خدمات سرم تراپی و تزریق سرم برای کودکان
مصرف خوراکیهای کمک کننده
یکی دیگر از روشهای درمان آنفولانزا، استفاده از خوراکیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریعتر بیماری کمک میکنند. به عنوان مثال مصرف مکملها، ویتامین دی، انواع مواد معدنی و مغذی، مصرف روی، عسل، آب چغندر و ویتامین سی باعث میشود تا بیماری سریعتر درمان شود. همچنین مصرف نشاسته و به نیز میتوان به نرم کردن و کاهش درد گلو نیز کمک کند.
شستوشوی بینی با آب نمک
روشی دیگری که در بهبود بیماری کمک میکند، استفاده از آب ولرم و نمک برای شستوشوی بینی است که باعث میشود مایع مخاطی موجود در بینی که شامل میکروب و ویروسهاست به طور کامل ضدعفونی شود.
تغییر شیوه تغذیه
نکته بعدی برای درمان، تغییر رژیم غذایی در دوره بیماری است. بهتر است غذاهایی را مصرف کنید که با مزاج شما مناسب بوده و همچنین از مصرف غذاهای سرخ شده و روغنی نیز به شدت پرهیز کنید.
دستگاه بخور
استفاده از دستگاه بخور در زمان ابتلا به آنفولانزا نیز در روند درمان موثر است. میتوانید این دستگاه را در اتاق خواب خود قرار دهید تا باعث مرطوب شدن فضا شده و در نتیجه گلو و بینیتان در طی بیماری خشک نشود.
درمان گیاهی آنفولانزا
از نظر بسیاری از افراد، سریعترین راه درمان آنفولانزا، استفاده از روشهای گیاهی است. درمان آنفولانزا با استفاده از گیاهان به صورت تهیه دمنوش بوده و میتواند نقش کمک کننده در کنار داروها داشته باشد. در این میان میتوانیم به دمنوش میخک و زنجبیل، آویشن، چونه، بابونه و … اشاره کنیم که اغلب آنها دارای خواص ضد ویروسی، ضدالتهابی بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی و التهابات را کاهش میدهند.
همچنین در طب سنتی از عسل هم به میزان زیادی به عنوان یک ماده گیاهی تسکین دهنده یاد شده و در ترکیب با آب لیموی تازه، دارچین و آب ولرم میتواند به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی برای درمان آنفولانزا عمل کند.
یکی از گیاهانی که به عنوان درمان عفونتهای تنفسی شناخته میشود، پلارگونیوم است. البته این گیاه را باید در همان ابتدای بیماری و با مشورت با پزشک خود مصرف کنید تا نتایجش را در بهبود بیماری ببینید.
تفاوت کرونا و سرماخوردگی و آنفولانزا
هم کرونا و هم سرماخوردگی و آنفولانزا جزو بیماریهای تنفسی بسیار مسری هستند. به این معنی که علائم مشابهی مانند تب، لرز، سرفه، سردرد و … دارند. اما تفاوتهایی را هم میتوانیم در آنها ببینیم مانند سرعت بروز علائم، نوع و شدت سرفه و علائمی مثل تنگی نفس، از دست دادن قدرت چشایی و بویایی که اصولا در دوران کرونا بیشتر بیماران با آن روبهرو بودند.
کلام آخر…
همانطور که گفته شد، افراد مبتلا به آنفولانزا برای کمک به بهبودی نیاز به استراحت و نوشیدن مایعات فراوان دارند. پزشکان میتوانند داروهای ضد ویروسی را برای کوتاه کردن مدت زمان بیماری آنفولانزا برای آنها تجویز کنند. همچنین در کنار مصرف این داروها، میتوان از درمانهای خانگی مانند دمنوشهای گیاهی نیز استفاده کرد. در این مطلب سعی کردیم کلیه نکاتی که در مورد بیماری آنفولانزا وجود دارد را به شما معرفی کرده و روشهای درمان سریعتر را به شما معرفی کنیم. شما هم تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
چه شرایطی باعث افزایش عوارض آنفولانزا میشود؟
بارداری، دیابت، آسم، بیماریهای مزمن ریه، بیماریهای قلبی، سابقه سکته مغزی، اختلالات کبد و کلیه، سیستم امنی ضعیف، اختلالات خونی و … جزو مواردی هستند که باعث تجدید عوارض آنفولانزا میشوند.
چه راهکارهایی برای کاهش علائم آنفولانزا وجود دارد؟
استفاده از حمام آب گرم، استفاده از مرطوب کننده هوا، بخور آب گرم، غرغره آب نمک و مصرف دمنوشهای گیاهی میتواند به میزان قابل توجهی علائم آنفولانزا را بهبود بخشد.
علائم رایج آنفولانزا چیست؟
سرفه، تب، دردهای عضلانی یا بدن، لرز، گلو درد، آبریزش یا گرفتگی بینی، خستگی، سردرد و حالت تهوع یا استفراغ را میتوانیم جزو رایجترین علائم آنفولانزا بدانیم که البته در روزهای اولیه ابتلا سنگینتر است.
طول دوره درمان آنفولانزا چقدر است؟
این بیماری معمولا در مدت زمان 7 تا 10 روز بهبود پیدا میکند، اما ممکن است علائم آن حتی بیشتر از 2 هفته ادامه داشته باشد تا بدنتان کاملا بهبود یابد.