یکی از معمول ترین جمله هایی که هر پدر و مادر به زبان می آورد این است که من نمی دانم او چرا این گونه رفتار می کند. علت های زیادی پشت رفتار های عجیب و غریب کودکان و یا حتی نوجوانان است. اگر والدین تلاش کنند و بفهمند که چرا کودکشان بد رفتاری می کند احتمالا این وضعیت مقداری بهبود پیدا کند. در این مقاله قصد داریم با بیان چهار علت بد رفتاری در کودکان مقداری از بار روی دوش والدین را کم کنیم، اگر پدر یا مادر هستید در ادامه با دقت همراه ما باشید.
علت های بد رفتاری در کودکان
به طور کلی با آگاهی والدین می توانند رفتارهای فرزند خود را بهتر درک کنند و این موضوع به بهبود روابط آن ها بسیار کمک می کند. چهار علت بد رفتاری در کودکان همراه با راه حل آن ها عبارتند از:
1-کودکان انتظارات متفاوتی را بین محیط مدرسه و خانه را تجربه می کنند.
ثبات در ایجاد احساس امنیت و آرامش در کودک و داشتن درک راحت از جهان و نحوه عملکرد آن بسیار مهم است. اگر پیامهای ناراحت کننده ای از خانه و مدرسه دریافت می کنند، از درون احساس ناراحتی میکنند و این را با واکنش های متفاوتی بروز می دهند و اغلب احساس استرس درونی خواهند داشت.
بهترین کاری که پدر و مادر می توانند انجام دهند این است که یک راه نسبتا ساده برای تنبیه کودک پیدا کنند و سپس با معلم های فرزندشان صحبت کنند. در طول این گفتگو، والدین باید روش تنبیهی خود را توضیح دهند و از معلم بپرسند که چگونه با فرزندشان رفتار می کند و در موقعیت های حساس به چه شکلی رفتار می کند. هدف این است که هم در محیط مدرسه و هم در خانه سعی کنید از روشی مشابه استفاده کنید. با یک پیام ثابت و واضح، کودکان انتظارات را برآورده می کنند و احساس نزدیکی بیشتری به شما می کنند.
2-کودکان می خواهند خود و استقلال خودشان را ثابت کنند.
کودکان از حدود دو سالگی شروع به نشان دادن تمایل خود برای دریافت استقلال بیشتر می کنند. آنها شروع به کنترل روی بخش های خاصی از زندگی خود می کنند تا بتوانند احساس توانایی و استقلال کنند. طولی نمی کشد که کودکان جاهایی را که می توانند کنترل کنند پیدا می کنند که این امر باعث ناراحتی والدین می شود. موقعیتهایی مانند غذا خوردن، خوابیدن، مسواک زدن و لباس پوشیدن نمونههای خوبی از مواقعی هستند که کودکان قدرت خود را برای ناراحت کردن شما تشخیص میدهند و بنابراین باعث میشوند که احساس کنند کنترل دارند.
به عنوان والدبن شما باید به آنها در زندگی روزمره حق انتخاب بدهید تا احساس کنند افسار زندگی شان تا حدودی دست خودشان است و این موضوع به آن ها احساس مثبتی می دهد. یادگیری یک روش ساده و محبت آمیز برای نظم دادن به زندگی خودکتان بسیار مهم است و سعی کنید قاطع ولی مهربان برخورید کنید.
3-کودکان احساس بیماری، بی حوصلگی، گرسنگی یا خواب آلودگی می کنند.
هنگامی که نیازهای اساسی کودکان به طور منظم هر روز برآورده نمی شود، احتمال بدرفتاری، گریه، عصبانیت و پرخاش آنها بیشتر است.
راه حل این موضوع بسیار ساده است، سعی کنید برای زندگی کودکان در طول روز برنامه ای داشته باشید. برنامه ای که در آن کودک غذا بخورد، زمان بازی داشته باشد ، با والدین یا دیگر کودکان تعامل داشته باشد.
4-کودکان فاقد اطلاعات و تجربه های قبلی هستند.
زمانی که کودکان برای اولین بار کاری انجام می دهند مثل اینکه برای اولین بار از یک پل عبور می کنند و نمی دانند باید به کجا نگاه کنند و حواسشان را بدهند ، بنابراین همه می دانیم که باید به آنها توضیح دهیم که پایین پا و اطرافشان را به خوبی ببینند. این روش باید در موقعیت های انضباطی به کار رود. بچه ها یک رفتار را بارها و بارها تکرار می کنند تا زمانی که اطلاعات دقیقی در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهند و در صورت ادامه رفتار، تجربه قبلی از عواقب آن را داشته باشند.
استفاده از روش های قاطع و مختصر که بیان می کند چه کاری باید انجام دهند به جای آنچه که «نباید» انجام دهند بسیار مهم است. بهتر است بگویید: «این کار را با دقت انجام بده »، به جای «این کار را ول نکن ». به عبارت دیگر، چیزی را به آنها بدهید تا به عنوان تجربه برای دفعه بعد استفاده کنند و در ذهن شان بماند.
سخن آخر
ما در وبلاگ مجموعه پرستار برتر همواره سعی می کنیم با صحبت درباره بیماری های متفاوت آگاهی شما مخاطبان عزیز را افزایش دهیم، همچنین شما می توانید برای دریافت مشاوره درباره بیماری های شایع و جذب پرستار کودک و پرستار سالمند با ما در تماس باشید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه باید با کودک پرخاشگر رفتار کنید؟