لکوسیتوز یا تعداد بالای گلبول های سفید خون می تواند نشان دهنده طیف وسیعی از شرایط از جمله عفونت، التهاب، آسیب و اختلالات سیستم ایمنی باشد. شمارش کامل خون (CBC) معمولاً برای بررسی لکوسیتوز انجام می شود. درمان بیماری زمینه ای معمولا تعداد گلبول های سفید شما را کاهش می دهد. در این مقاله می خواهیم نگاه دقیق تری به این موضوع که آیا بالا بودن گلبول سفید خطرناک است داشته باشیم، در ادامه همراه ما باشید.
لکوسیتوز چیست؟
لکوسیتوز به این معنی است که تعداد گلبول های سفید خون شما بالاست. این بدان معناست که تعداد گلبول های سفید خون شما بیشتر از حد طبیعی است. لکوسیتوز یک پاسخ ایمنی طبیعی است و همیشه دلیلی برای نگرانی نیست. بیشتر اوقات، به این معنی است که بدن شما در حال مبارزه با عفونت یا التهاب است. با این حال، مواقعی وجود دارد که تعداد بالای گلبولهای سفید خون میتواند نشانهای از موارد جدیتر مانند سرطان خون باشد.
گلبول های سفید خون بخش مهم و ضروری سیستم ایمنی بدن شما هستند. آنها در مغز استخوان شما تولید می شوند و از بدن شما در برابر عفونت ها و بیماری ها دفاع می کنند. اما، وقتی تعداد گلبولهای سفید خون خیلی زیاد باشد، معمولاً به این معنی است که شما عفونت یا التهاب در بدن خود دارید. به طور معمول، تعداد بالای گلبول های سفید خون می تواند نشان دهنده برخی سرطان های خون یا اختلالات مغز استخوان باشد.
چه چیزی تعداد گلبول های سفید خون بالا در نظر گرفته می شود؟
از لخته شدن خون و پاسخ به واکنش های آلرژیک نقش دارند، مشخص می شود. به طور معمول، اگر بیش از 11000 گلبول سفید در یک میکرولیتر از خون شما وجود داشته باشد، لکوسیتوز در نظر گرفته می شود.
بالا بودن تعداد گلبول های سفید در دوران بارداری
بالا بودن تعداد سلول های خونی در دوران بارداری طبیعی است. بدن شما به سادگی استرس حمل نوزاد را تجربه می کند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما آزمایشات معمول خون را در طول بارداری انجام می دهد تا مطمئن شود که هیچ چیز غیرعادی پیش نمی آید.
آیا لکوسیتوز سرطان خون است؟
خیر. لکوسیتوز به افزایش تعداد گلبول های سفید خون اشاره دارد که می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. به ندرت، بالا بودن تعداد گلبولهای سفید میتواند نشانه برخی از سرطانهای خون مانند لوسمی میلوئیدی حاد، لوسمی میلوژن مزمن و لوسمی لنفوسیتی مزمن باشد.
علائم و نشانه های لکوسیتوز چیست؟
بسیاری از علائم لکوسیتوز می تواند نشان دهنده عفونت یا چیزهای جدی تر مانند لنفوم یا لوسمی باشد. علائم هشدار دهنده رایج عبارتند از:
تب.
خستگی.
درد
دشواری در تنفس.
خس خس سینه.
عرق شبانه.
کاهش وزن غیر منتظره
کهیر.
کبودی آسان ممکن است نشان دهنده ترومبوسیتوپنی (تعداد کم پلاکت ها) یا لوسمی حاد شدید باشد. در موارد لوسمی حاد شدید، گلبول های سفید بسیار بالا می تواند خون شما را غلیظ کرده و جریان خون را کاهش دهد. در نتیجه، سندرم هیپر ویسکوزیته می تواند ایجاد شود. این عارضه می تواند باعث مشکلات سلامتی جدی مانند سکته مغزی، خونریزی داخلی یا اختلال بینایی شود.
لکوسیتوز چگونه تشخیص داده می شود؟
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما یک معاینه انجام می دهد و در مورد علائم و سابقه پزشکی شما می پرسد. آنها همچنین شمارش کامل خون (CBC) را سفارش خواهند داد. این آزمایش خون رایج گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را در خون شما بررسی می کند. یک CBC می تواند به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما در صورت داشتن شرایط یا عفونت های خاصی اطلاع دهد. در برخی موارد، ممکن است برای تایید تشخیص نیاز به آزمایش مغز استخوان داشته باشید.
لکوسیتوز چگونه درمان می شود؟
درمان لکوسیتوز بسته به آنچه در وهله اول باعث ایجاد این بیماری شده است متفاوت است. به عنوان مثال، اگر تعداد گلبول های سفید خون شما به دلیل عفونت باکتریایی بالا باشد، پزشک آنتی بیوتیک تجویز می کند. اگر لکوسیتوز با واکنش آلرژیک همراه باشد، احتمالاً به آنتی هیستامین نیاز خواهید داشت.
آیا می توانم از لکوسیتوز جلوگیری کنم؟
به یاد داشته باشید که لکوسیتوز یک پاسخ ایمنی طبیعی است، بنابراین همیشه نیازی به پیشگیری نیست. به عنوان مثال، زمانی که بدن شما نیاز به مبارزه با عفونت یا التهاب دارد، گلبول های سفید خون افزایش می یابد.
سخن آخر
ما در وبلاگ مجموعه پرستار برتر همواره سعی می کنیم با صحبت درباره بیماری های متفاوت آگاهی شما مخاطبان عزیز را افزایش دهیم، همچنین شما می توانید برای دریافت مشاوره درباره بیماری های شایع و جذب پرستار کودک و پرستار سالمند با ما در تماس باشید.
پیشنهاد مطالعه: اعزام پرستار
2 پاسخ
بسیار مقالات خوب و ارزشمندی در اختیار عموم قرار میدین واقعا عالی هستین موفق باشین.
ممنون از توجه تون